لنگههای این نوع پنجره بهصورت کشویی لغزیده و موازی با یکدیگر باز و بسته شده و معمولاً در مکانهایی استفاده میشود که نیاز به باز شدن کامل پنجره وجود دارد ولی فضای کافی برای باز و بسته شدن نیست.
انواع پنجره UPVC بر اساس تعداد جداره
پنجرههای یو پی وی سی را میشود بر اساس چند جداره بودن و نحوه باز و بسته شدن به انواع مختلفی تقسیم کرد، این پنجرهها ازلحاظ تعداد جداره به سه گروه زیر تقسیم میشوند و هرکدام خود، بر اساس باز و بسته شدن، انواع مختلفی دارند:
1. پنجره های UPVC تک جداره
پنجره UPVC تک جداره، سادهترین نوع پنجره است که از یکلایه شیشه ساخته میشود. این نوع پنجره، درگذشته از شیشه سودا لایم ساخته میشد که سطح صافی نداشت و باعث میشد که تصویر پشت شیشه، کجومعوج دیده شود. با ابداع فناوری فلوتینگ، شیشههای صافتری عرضه شد که امروزه در ساخت درب و پنجره تک جداره، به کار میروند. علاوه بر این، با استفاده از فناوریهای جدید، میتوان شیشههای تک جداره را به انواع مختلفی مانند شیشه سند بلاست و شیشه سکوریت تبدیل کرد.
2. پنجره های UPVC دو جداره
پنجرههای UPVC دوجداره از دولایه شیشه ساختهشده و این دولایه شیشه از هم کمی فاصلهدارند. این فاصله، با گاز بیاثری مانند آرگون پر میشود تا انتقال حرارت و صدا کاهش پیدا کند. پنجرههای دوجداره یو پی وی سی، یکی از بهترین گزینهها برای صرفهجویی در مصرف انرژی به شمار میآید. آنها به دلیل ساختار عایق خود، تبادل بیشازحد گرما و سرما بین داخل و خارج ساختمان را از بین برده و علاوه بر این، از ورود گردوغبار و آلودگیهای صوتی به داخل ساختمان نیز جلوگیری میکنند.
3. پنجره های UPVC چند جداره
پنجرههای UPVC چند جداره، از چندین لایه شیشه ساخته میشوند و مانند پنجرههای دوجداره، فواصل بین شیشهها با گازهای بیاثر، پر میشود تا عایقی برای صدا و حرارت باشد. این پنجرهها معمولاً سه یا چهار جداره داشته و اتلاف انرژی را به حداقل میرسانند. با توجه به اینکه پنجرههای چند جداره از قیمت بالایی برخوردارند، از آنها فقط برای موارد خاص مانند ساختمانهای صنعتی یا ساختمانهای با شرایط آب و هوایی خاص، استفاده میشود. درواقع پنجرههای چند جداره، گزینه مناسبی برای ساختمانهایی با مصرف انرژی بسیار بالا به شمار میآید.